Tänk vad mycket man kan göra med en gammal tråkig stol! Lite mörkare färg och ett nytt tyg och simsalabim! en ny stol=)
Det enda som var viktigt att tänka på var att om träslaget är ek så finns risken att färgen släpper efteråt om man inte tvättar av den duktigt med tsprit innan. det är nämligen så att man brukar gnugga in ett lager vax i det här träslaget. ochmålar man pådet är det inte svårt att räkna ut vad som händer härnäst =) alltså. tvätta duktigt med tsprit och slipa sedan möbeln med ett mellanfint slippapper. torka sen bort alla eventuella sliprester från möbeln och sen kan du måla!!!
en grundregel är att först måla på ena hållet och andra strykningen åt andra hållet för bäst täckning. (jag slarvade med detta men det blev bra ndå =) målar du med vattenbaserad färg som jag gjorde kan du tänka på att den torkar mycket snabbt. viktigt att inte hålla på och rätta till efteråt. risk för klet och ett extra mörkt parti. bättre att istället måla två lager.
lycka till!

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *