Julen är här!

Nu börjar det! julkorten strömmar in genom brevinkastet från flitiga knepknåpare som faktiskt lyckas få iväg sina julkort i tid. nåt som jag är totalt värdelös på. desto gladare blir jag när jag får dessa vackra kort. får man inte julkänsla av dessa vet jag inte vad! den vackra damen som sitter vid sitt lilla skrivbord och lackar igen de sista julebreven. ute flingar snön ner fridfullt. lugnet är påtagligt och avsmittande. bredvid har vi ett kort målat av John Bauer. underbar konstnär. min största konstförebild. om man kollar riktigt noga kan man se en hel tomtefamilj som kryper fram under huset för att få sin gröt serverad. nu tror jag inte på tomten längre.(även om Bauer fått dem att se ut som att de när som helst skulle kunna krypa ut ur julkortet) har aldrig gjort, och personligen vill jag mycket hellre lyfta fram vad julen faktiskt handlar om. Min käre Jesus kristus, Gud kom till vår värld för att rädda mig från döden. han gav mig ett erbjudande om evigt liv och en levande relation till honom. Tack Gode Gud för det. relationen till honom har räddat mig både hundra och tusen gånger från allt som vill mig illa. Det är han jag ger all credit för min konst. han ger mig inspiration och ideér. spännande att se vad nästa år ger med honom.

Julklapparna har börjat slagits in! fantasirika kreationer inslagna i gamla tapetpapper. decorerade med fastlimmade etiketter med tygblommor på. ett rim sitter inte helt fel! har aldrig varit ett stort fan av det tidigare men har i år upptäckt dess charm. det ger ett fint genomtänkt uttryck. avslutade detta paket med ett virat vinrött pappersband för att matcha blomman. använd dig av mormors gamla spetsduk och klipp ut snöflingor som du kan klistra fast på ett lite mörkare julklappspapper. det blir en vacker snöhimmel! men framför allt tycker jag att gamla ljusmanchetter med sina tygblommor blir fantastiskt vackra dekorationer tillsammans med band och lack eller som de är. till den bästa kategorin lägger jag även alla slags pärlor som du sedan trär på vilken tråd/garn/ståltråd du vill. som du sedan virar valfritt många gånger runt paketet.
Det gäller verkligen att använda fantasin! pärlor kan träs på ståltråd och sedan viras runt paketet ett par varv istället för paketpapper. en torkad apelsin gör sig fint mot ett decorerat papper. finns att köpa på de flesta blomsteraffärer. använd också gärna gammalt grovt snöre, tidningspapper och en lackstång. fantisera fritt! det finns inga begränsningar ! om du vill ha fler ideer hör gärna av dig till mig =)
GOD JUL adina
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *